در هر موضوعی معرفت و شناخت اساسیترین چیز است. بنابراین بحث را با این سؤال آغاز میکنم . طب سنتی چیست؟ بیماری را از چه راههای تشخیص میدهد؟
طب سنتی چیست؟
طب سنتی را اینگونه تعریف نموده است: طب سنتی مجموعه از دانش نظری و تجربی فرهنگهای مختلف است، که برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریهای جسمی و ذهنی مورداستفاده قرار میگیرد.
اصول طب سنتی
اصول طب سنتی بر اساس طبیعت و مزاج انسان بر چهار قسم است که این اصول عبارتاند از:
- بلغم
- صفرا
- سودا
- خون.
که با توجه به مزاج سردی و گرمی فرد بیمار درمان میشود.
برای پیشگیری از امراض ، روش زندگی صحیح را توصیه میکند، یعنی افراد باید تغذیهای سالم متناسب با مزاج و مشخصات خود داشته باشند.
بر اساس این طب اگر مردم متناسب با طبیعت مزاج یا ارگانیسم بدنش در مصرف غذاهای سرد یا گرم اعتدال داشته باشد، دچار عوارض گوارشی نم شوند.
طب سنتی برای درمان بیماری از گیاهان دارویی و غذاهای طبیعی استفاده میکند.

انواع بیماریها بر اساس طب سنتی
در طب سنتی بیماریها بر سه قسم است.
- سوء مزاجی
- سوء ترکیبی
- تفرق و اتصال
طب سنتی معتقدند که مواد غذایی سرد، موجب بیحالی، رنگپریدگی، پرخوابی، بیحوصلگی و کاهش نیروی جنسی میشود.
و مواد غذایی گرم موجب کمخوابی، جوش صورت، برافروختگی چهره و فشارخون میشود.
و ناهماهنگی بین مزاج و غذا، باعث بروز اختلال در اندامهای داخلی بدن ، قلب و ریه میشود که درنتیجه فرد احساس ناراحتی میکند.
در نقاط بسیاری از جهان طب سنتی وجود دارد، که مشهورترین آن طب سنتی چین ، طب سنتی هندی و طب سنتی ایرانی است.
روشهای تشخیص در طب سنتی
تشخیص بیماری در طب سنتی عبارتاند از:
- مزاج شناسی، ( معاینه وضعیت روانی)
- نبض
- بول و براز (ادرار و مدفوع)
- عنبیه شناسی
- زبانشناسی
- پاندول
- بیو لوکیشن
روشهای درمانی در طب سنتی
مهمترین روشهای در مانی در طب سنتی :
- گیاه: در طب سنتی گیاهان دارویی بهترین دارو برای درمان بیماریهاست . در کشور ایران 2300 نوع گیاه دارویی شناختهشده که نزدیک به 200 نوع آن مصرف عام دارد و 300 – 400 نوع آن در درمان طب سنتی بکار میرود. مثلاً آویشن خاصیتی چون ضد قارچی، ضد باکتری، آرامبخش، تقویتکننده چشم و …. دارد و سیاهدانه برای معالجه 72 نوع مریضی مفید است. باید توجه داشت که گیاهان داروی علاوه به خاصیت در مانی ممکن است برای فرد عوارض جانبی نیز داشته باشد.
- حجامت: در طب سنتی حجامت بهترین در مان برای بعضی بیماری هاست، اگر کسی آسم دارد، یا مبتلا به سردردهای میگرنی است باید حجامت کند و برای درمان غلظت خون، چربی خون و عفونت های پوستی نیز توصیه شده است.
- ماساژ : در طب سنتی، برای درمان بیماریهای اسکلتی، گوارشی، عضلانی، سردردها، رفع استرس و افسردگی، بهبودی جریان خون و افزایش اکسیژنرسانی به بافت ها از ماساژ درمانی استفاده میشود.
- زالو : در طب سنتی زالو درمانی جایگاه ویژهای دارد، در این روش خونگیری توسط زالو است که در حین خونگیری ماده هیرودین به بدن وارد میشود.
- بادکش : در این روش در نقاط مختلف بدن ایجاد مکش میشود که درنهایت موجب انبساط عروقی بدن و پراکندگی مواد از نقطهای خاص میشود .
- شیاتسو: این روش برای بیماران دچار افسردگی یا بیخوابی است. برای پیشگیری از افسردگی، باید انگشتان دست خود را بر نقاط حیاتی بدن فشار دهد.

نکته: باید توجه داشت که علم طب علم بسیار مهم و اساسی است که در یک دستهبندی علم را به دودسته تقسیم نموده است، یکی علم ابدان و دیگری علم ادیان. باگذشت زمان و پیشرفت دانش علم پزشکی جدید به جود آمده و لی طب سنتی هم چنان اهمیت خودش را حفظ نموده است.
سؤالات متداول:
- طب سنتی چیست؟
طب سنتی مجموعه از دانش نظری و تجربی فرهنگهای مختلف است، که برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری جسمی و ذهنی مورداستفاده قرار میگیرد.
- روش در مانی آن چگونه است؟
مهمترین روشهای در مانی در طب سنتی عبارتاند از: گیاهدرمانی، حجامت، ماساژ درمانی، زالو درمانی، بادکش درمانی.
برای دیدن مقالات مذهبی و بنرهای لایه باز اینجا کلیک کنید