اطبا در تشخیص بیمار از طریق قاروره (ادرار) نیز استفاده می کنند. در کتب مختلف طب سنتی، از شرایط و نحوه جمعآوری و نمونهگیری و اشارهشده است.
قاروره (ادرار)
قاروره(ادرار)، درواقع یک نوع ظرف شیشهای است برای نمونهگیری ادرار، و از باب مجاز به ادرار قاروره میگوید.
تشخیص بیماری از طریق ادرار
ادرار چیست؟ اِدرار به مایعی گفته میشود که حاوی ترکیبات زائد موجود در بدن است… و از ۹۵ درصد آب تشکیلشده وتنها ۵ درصد آن از مواد زائدی مثل پتاسیم و نیتروژن تشکیلشده است. رنگ ادرار در صورت طبیعی، بین بیرنگ تا رنگ زرد متغیر است.
در طب سنتی طبیب هفت علامت را در« ادرار» موردبررسی قرار میدهد تا بتواند نوع بیماری را تشخیص دهد ، و سپس درمان نماید، که در ذیل موردبررسی قرارگرفته است.
1. رنگ ادرار
اگر رنگ ادرار سفید باشد، نشانه سلامت و نوشیدن آب بیشازحد است.
- زرد شفاف. نشانهای از بیماری دیابت است. رایجترین علائم دیابت این است که فرد بهشدت تشنه میشود و در چرخه خواب او اختلال ایجاد میشود.
- زرد روشن تا رنگ کهربایی . نشانهای هشداردهنده نیست و در این صورت بدن قادر به ذخیره ویتامین B و ویتامین C برای بلندمدت نیست. ازاینرو، تغییر رنگ هنگام انتقال ادرار رخ میدهد.
- قرمز. ممکن است این رنگ به خاطر خوردن میوههایی رنگی مانند چغندر، ریواس و بلوبری باشد. ممکن است به دلیل برخی بیماریهای دیگر باشد مانند اینکه پروستات بزرگشده باشد، سنگ کلیه، تومورها در مثانه و کلیه، که در این موارد خون در ادرار دیده میشود.
- آبی یا سبز. ممکن است اثر رنگ مواد غذایی باشد و یا مصرف داروهای ضدافسردگی و بیماری پارکینسون. و بهاحتمال بسیار کم ممکن است عفونت باکتریایی باشد.
- نارنجی. احتما ل دارد که آب بدن کم با شد. و ممکن است نشانهای از شکلگیری یک تومور باشد. ممکن است براثر مصرف غذاهای بسیار شور باشد. اگر علاوه بر ادرار نارنجی ، مدفوع روشن دارید ، ممکن است صفرا به دلیل مشکل در مجاری صفراوی یا کبد وارد جریان خون شده باشد.
اگر ادرار قهوهای تیره باشد. بیانگر کمبود آب بدن است. امکان دارد یک عارضه جانبی برخی از داروهای خاص ازجمله مترونیدازول و کلروکین باشد. یا براثر خورد ریواس ، آلوئه یا لوبیا باشد. ممکن است مبتلابه بیماری به نام پورفیری باشد. ممکن است فرد مبتلابه بیماری کبدی باشد.
اگر ادرار تیره باشد. ممکن است نشانه عفونت دستگاه ادراری یا برخی از بیماریهای مزمن و کلیوی باشد. و ممکن است براثر کمبود آب بدن باشد. ادرار تیره همراه با کف یا حباب ، نشانهای از بیماری جدی ، ازجمله بیماری کرون یا دیورتیکولیت است.
2. رایحه ادرار
ادرار گاهی بو دارد و گاهی بو ندارد.
اگر بوی ادرار کم باشد نشانهای سردی مزاج است.
اگر بوی ادرار شیرین و عسل مانند باشد. میتواند نشانهای دیابت باشد.
اگر ادرار، بوی فلزی دارد، میتواند نشانهای عفونت سودوموناس باشد. این عفونتها بهطورمعمول در بیماران بستری در بیمارستان یا افراد حاضر در خانه سالمندان دیده میشوند.
اگر ادرار بوی بد دارد نیز نشانهای عفونت است.
بیماری ادراری شربت افرا باعث بوی غیرطبیعی ادرار میشود.
اگر ادرار بوی کپک دارد. نشانهای بیماری فنیل کتونوری یا PKU است.
اگر ادرار بوی تند دارد. نشانهای بیماری کتواسیدوز دیابتی است.
3. رسوب ادرار.
اگر در ادرار موادی مانند گلبول سفید ، باکتری ، لکوسیت ، سلولهای مرده و… دید شد به آن رسوب ادرار میگو ید.
رسوبات ادراری میتوانند نشاندهنده بیماریهای گوناگونی باشند.
- قوام ادرار.
- صفا و کدورت ادرار.
- قلت و کثرت ادرار.
- کف ادرار.
پرسش های متداول
- قاروره چیست؟
قاروره (اِدرار) به مایعی گفته میشود که حاوی ترکیبات زائد موجود در بدن است… و از ۹۵ درصد آب تشکیلشده و تنها ۵ درصد آن از مواد زائدی مثل پتاسیم و نیتروژن تشکیلشده است.
2. در طب سنتی چگونه از طریق ادرار بیماری را تشخیص میدهد؟
در طب سنتی طبیب هفت علامت را در« ادرار» موردبررسی قرار میدهد و از این طریق بیماری را تشخیص میدهد.
برای دیدن مقالات مذهبی و بنرهای لایه باز اینجا کلیک کنید.