درمان یبوست با طب سنتی

درمان یبوست با طب سنتی، یبوست به معنای کاهش فعالیت روده‌ای است که در این صورت عضلات روده ضعیف‌ می‌شود و خروج مدفوع مشکل شود.

درمان یبوست با طب سنتی

در ذیل برخی از روش‌های طب سنتی که برای درمان یبوست مورداستفاده قرار می‌گیرد، ذکرشده است. بااین‌حال، قبل از استفاده از هرگونه روش طب سنتی، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

  1. مصرف فیبر غذایی: مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات، غلات کامل و مکمل‌های غذایی حاوی فیبر می‌تواند در بهبود یبوست کمک کند. فیبر به مقدار آب موجود در روده جذب می‌شود و می‌تواند حجم مدفوع را افزایش داده و تسهیل‌کننده گذر مدفوع باشد.
  2. مصرف آب به میزان کافی: مصرف آب به میزان کافی می‌تواند رطوبت مدفوع را افزایش داده و در آسان شدن گذر مدفوع مؤثر باشد. همچنین، می‌توانید از میوه‌ها و سبزی‌هایی که آب زیادی دارند (مانند هندوانه، خربزه، خیار و کدو) استفاده کنید.
  3. استفاده از گیاهان دارویی: برخی گیاهان دارویی مانند آلوئه ورا، چای سنا، کاسنی و پوست پرتقال خواص ملینی دارند و می‌توانند در تسهیل گذر مدفوع مفید باشند. بااین‌حال، مصرف هر گیاه دارویی قبل از آن باید با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت شود.
  4. تغییر در رژیم غذایی: تغییر در رژیم غذایی با توجه به نوع و شدت یبوست می‌تواند کمک کند. مصرف غذاهای چرب و سنگین، مصرف زیاد مواد شیرینی و نوشیدنی‌های گازدار باید محدود شود. همچنین، می‌توانید از غذاهایی مانند زغال‌اخته، لبنیات، انجیر، خرما و آلو استفاده کنید که خواص ملینی دارد.
  5. ورزش و فعالیت بدنی: ورزش و فعالیت بدنی منظم می‌تواند در بهبود یبوست مؤثر باشد. فعالیت بدنی کمک به تحرک روده‌ها و بهبود عملکرد روده‌ای دارد.

عوامل و علل یبوست کدام است؟

علل یبوست متنوع و بسیارند که در ذیل شایع‌ترین آن‌ها بیان‌شده است.

  1. تغذیه نامناسب: مصرف کم فیبر در رژیم غذایی، کمبود آب، مصرف زیاد مواد چرب و فرآورده‌های لبنی و کمبود مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها می‌تواند عامل یبوست باشد.
  2. کنش عضلات روده: عواملی مانند کاهش فعالیت و تضعیف عضلات روده می‌توانند به کاهش حرکات روده و بروز یبوست منجر شوند.
  3. عوامل دارویی: برخی داروها مانند ضد دردها، ضدافسردگی، ضد حساسیت‌زا، ضد تشنج و داروهای ضد اسهال می‌توانند عامل یبوست باشند.
  4. بیماری‌های مزمن: بیماری‌هایی مانند دیابت، هیپوتیروئیدیم، اختلالات روده‌ای مزمن مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و برخی بیماری‌های عصبی می‌توانند باعث یبوست شوند.
  5. تغییرات هورمونی: در برخی شرایط مانند بارداری و دوران پوسته ‌بندی پس از بارداری، تغییرات هورمونی می‌تواند به یبوست منجر شود.

علائم یبوست

شایع‌ترین علائم یبوست عبارت‌اند از:

  1. کاهش تعداد مدفوع: شما ممکن است تجربه کنید که تعداد دفعات مدفوع شما کاهش یابد و مدفوع به‌صورت نامنظم و ناکافی خارج شود.
  2. مدفوع خشک و سخت: مدفوع شما ممکن است خشک، سخت و دشوار در خروج باشد. این ممکن است باعث بروز درد و تراکم در هنگام خروج مدفوع شود.
  3. احساس پریشانی و ناکامل خلوص معده: احساس پریشانی و ناکامل بودن خلوص معده پس از خروج مدفوع نیز از علائم یبوست است.
  4. احساس دفع ناکافی: ممکن است احساس کنید که مدفوع کاملاً خارج نشده و مقداری در روده باقی‌مانده است.
  5. احساس پر بودن شکم: به دلیل بروز یبوست، ممکن است احساس کنید شکمتان پر است و یا بادکرده است، حتی اگر کمتر غذا مصرف کنید.
  6. نفخ و سرگیجه: یبوست می‌تواند به علائمی مانند نفخ شکمی، سرگیجه و احساس سنگینی و سردرد منجر شود.
  7. افزایش ترشحات معده و اسهال موقت: در برخی موارد، برای تلافی یبوست، ممکن است ترشحات معده افزایش یابد و به شکل اسهال موقت باشد.

در صورت بروز این علائم و مشکلات مرتبط با یبوست، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق تعیین شود و درمان مناسب را تجویز کند.

سؤالات متداول

  1. یبوست چه نوع بیماری است؟

یبوست به معنای کاهش فعالیت روده‌ای است که در این صورت عضلات روده ضعیف‌ می‌شود و خروج مدفوع مشکل شود.

  1. چه چیزی باعث یبوست می‌شود؟

علل یبوست بسیارند که شایع‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: تغذیه نامناسب، کنش عضلات روده، عوامل دارویی، بیماری‌های مزمن و

تغییرات هورمونی.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!