درمان فشارخون با طب سنتی

درمان فشارخون با طب سنتی چندین روش دارد که در این مقاله موردبررسی قرارگرفته است که هر روشی متناسب به‌شدت بیماری و وضعیت هر فرد بستگی دارد.

درمان فشارخون با طب سنتی

فشارخون چیست؟

فشارخون به نیرویی گفته می‌شود که توسط خون در دیواره‌های عروق خونی (شرایین و وریدها) ایجاد می‌شود. این نیرو به دلیل پمپاژ خون توسط قلب و مقاومت عروق در برابر جریان خون به وجود می‌آید. فشارخون اندازه‌گیری شده در دو مقدار است که عبارت‌اند از فشار سیستولیک (فشارخون در هنگام ضربان قلب) و فشار دیاستولیک (فشارخون در هنگام استراحت بین ضربان قلب).

فشارخون معمولی در بزرگ‌سالان معمولاً 120/80 میلیمتر جیوه (میلیمتر جیوه هگزا کلو را به معنی یک دویست و شصت هزارم متر است) است.

فشار نرمال (طبیعی)، در حالت استرس و فعالیت بدنی و در شرایط خاصی متغیر است؛ اما افزایش طولانی‌مدت فشارخون می‌تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود.

 

علائم فشار خون

علائم فشارخون

باید توجه داشت که در اکثر موارد، فشارخون بالا بدون علائم خاصی رخ می‌دهد و به‌طور آرام و بی‌دردسر پیش می‌رود؛ اما در برخی از موارد، ممکن است علائم زیر نشان‌دهنده افزایش فشارخون باشد:

  1. سردرد: سردرد شدید، به‌ویژه در ناحیه پشت سر و در قسمت صبحگاهی، ممکن است یکی از علائم فشارخون باشد.
  2. تنگی نفس: تنگی نفس یا سختی در تنفس ممکن است نشانه فشارخون بالا باشد.
  3. خستگی: احساس خستگی و ضعف عمومی ممکن است نشانه افزایش فشارخون باشد.
  4. تاری دید یا اختلال در بینایی: ممکن است ناشی از افزایش فشارخون باشد.
  5. ضربان قلب نامنظم: ضربان قلب نامنظم ممکن است به علت فشارخون بالا باشد.
  6. خونریزی بینی: خونریزی بینی مکرر و غیرمعمول ممکن است به علت افزایش فشارخون باشد.
  7. درد در قفسه سینه: درد در قفسه سینه، مشابه درد قلبی، ممکن است در برخی از موارد به علت افزایش فشارخون باشد.

درمان فشارخون

پزشکان طب سنتی برای درمان فشارخون بالا از روش‌های مختلفی استفاده  نموده‌اند که در ذیل  چند مورد ذکر شده است:

  1. تغییرات در سبک زندگی: تغییرات در سبک زندگی می‌تواند بهبود قابل‌توجهی در کنترل فشارخون داشته باشد. این شامل اصلاح رژیم غذایی، کاهش مصرف نمک، تمرینات ورزشی منظم، مدیریت استرس، محدود کردن مصرف الکل و قطع سیگار است.
  2. گیاهان دارویی: برخی گیاهان دارویی مانند آرتیشو، سنت جانس، هوپا، لاوندر، پشن فروت، گل ختمی، گل همیشه‌بهار، نارنج و آلوئه ورا به‌عنوان درمان فشارخون بالا مورداستفاده قرار می‌گیرند. بااین‌حال، توصیه می‌شود پیش از استفاده از هر گیاه دارویی با پزشک یا گیاه‌پزشک مشورت کنید، زیرا برخی از گیاهان ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل داشته باشد یا عوارض جانبی داشته باشد.
  3. تغذیه سالم: تغذیه سالم و متوازن با تمرکز بر مصرف مواد غذایی با فیبر بالا، میوه‌ها، سبزی‌ها، ماهی و مواد غذایی کم‌چرب می‌تواند به کنترل فشارخون کمک کند. محدود کردن مصرف نمک و غذاهای آماده نیز توصیه شده است.
  4. تمرین و ورزش: فعالیت بدنی منظم و ورزش‌های معتدل می‌توانند به کاهش فشارخون کمک کنند. مثلاً پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری و تمرینات استقامتی می‌توانند مفید باشند؛ اما قبل از شروع برنامه ورزشی، توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید.
  5. مدیریت استرس: استرس می‌تواند تأثیر بر فشارخون داشته باشد. روش‌های مدیریت استرس مانند روش‌های تنفسی عمیق، مدیتیشن، یوگا، تمرین تأمل و آرامش از طریق طب سنتی ممکن است به کاهش فشارخون کمک کنند.

 

درمان فشار خون

به‌هرحال، توصیه می‌شود درمان فشارخون بالا را تنها با استفاده از روش‌های طب سنتی انجام ندهید و همیشه با پزشک خود در مورد ترکیب درمان‌های سنتی و مدرن و نحوه استفاده از آن‌ها مشورت کنید.

سؤال

  1. فشارخون چیست؟

فشارخون به نیرویی گفته می‌شود که توسط خون در دیواره‌های عروق خونی (شرایین و وریدها) ایجاد می‌شود. این نیرو به دلیل پمپاژ خون توسط قلب و مقاومت عروق در برابر جریان خون به وجود می‌آید.

  1. چگونه فشارخون را کنترل کنیم؟

با این روش‌ها می‌توان فشارخون بالا را کنترل نمود. تغییرات در سبک زندگی، استفاده از گیاهان دارویی، تغذیه سالم،

تمرین و ورزش، مدیریت استرس و استفاده از برخی داروها.

برای دیدن مقالات مذهبی و بنرهای لایه باز اینجا کلیک کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!