درمان بیماری تنفسی آسم (Asthma)

Mandatory Credit: Photo by Garo/Phanie / Rex Features (1492016ca) Model released - Woman using an aerosol inhaler that contains bronchodilator for the treatment of asthma. The inhaler dilates lungs airways to improve breathing. Various


درمان بیماری تنفسی آسم  از جمله بیماری‌های مزمن و خطر ناک است که با ورم و تنگی مجاری هوایی راه تنفس همراه است.

علائم و عوامل  آسم

افراد مبتلا به آسم، مشکلاتی مانند تنگی نفس، سرفه، و خلط زیاد دارند. این بیماری معمولاً در دوران کودکی آغاز می‌شود، اما ممکن است در سنین بزرگ‌تر هم ادامه داشته باشد.

آسم ناشی از واکنش‌های التهابی در مجاری هوایی است که به عوامل محرک از جمله آلرژن‌ها (مانند گرده گل‌ها، پشم حیوانات، مواد غذایی و…)، عوامل تنفسی (مثل دود سیگار، آلودگی هوا، و…) و عفونت‌های تنفسی (مثل آنفلوانزا و رینیت) واکنش نشان می‌دهد. وقتی مجاری هوا تحت‌تأثیر این عوامل تنگ می‌شوند، ایجاد ورم و افزایش ترشحات مخاطی منجر به تنگی نفس و سرفه می‌شود.

بیماری آسم  نسبت به افراد متفاوت‌اند. برخی افراد در سال یک یا دو بار حملات آسمی را تجربه می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر ممکن است هفته‌ای یا حتی روزانه با این مشکل روبرو شوند. درهرصورت، درمان و مدیریت آسم توسط پزشک انجام می‌شود و ممکن است شامل داروها، تغییرات در سبک زندگی و طرح درمانی خاص باشد.

درمان بیماری تنفسی آسم (Asthma)

عوارض بیماری آسم

برخی از عوارض آسم عبارت‌اند از:

  1. تنگی نفس شدید: حملات آسم ممکن است با تنگی نفس شدید و عدم توانایی در تنفس به طور معمولی همراه باشد و این بیماری زندگی روزمره فرد را تحت‌تأثیر قرارمی دهد.
  2. اهش فعالیت‌های روزمره: برخی از افراد با آسم ممکن است به دلیل

تنگی نفس و خستگی  باعث کاهش فعالیت‌های روزمره برخی از افراد می‌شود و در نتیجه  به‌تدریج به افزایش وزن و کاهش سلامتی عمومی منجر می‌شود.

  1. حملات مکرر آسم: افراد مبتلا به آسم ممکن است حملات مکرر آسم داشته باشند که نیاز به مصرف داروهای ضد آسم و معالجه دارند.
  2. قابل‌کنترل نبودن: در برخی از موارد، آسم تحت کنترل قرار نمی‌گیرد و به تشدید تنگی نفس و عوارض دیگر منجر می‌شود.
  3. عفونت‌های تنفسی: برخی افراد مبتلا به آسم ممکن است به علت تنگی نفس مزمن، به‌آسانی عفونت‌های تنفسی را تجربه کنند که نیاز به درمان و مداخلات پزشکی دارند.
  4. کیفیت زندگی پایین‌تر: آسم می‌تواند کیفیت زندگی روزمره فرد را کاهش دهد و محدودیت‌هایی در انجام فعالیت‌های روزانه ایجاد کند.
  5. بیماری‌های هم‌زمان: برخی افراد مبتلا به آسم ممکن است بیماری‌های همزمان دیگری مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، یا افسردگی داشته باشند که مدیریت و درمان آنها ممکن است پیچیده‌تر شود.

در مجموع، آسم یک بیماری جدی است که نیاز به مراقبت، مداوا، و کنترل دائمی دارد. برای کاهش عوارض و بهبود کیفیت زندگی، مدیریت دقیق و پیگیری بسیار مهم است. همچنین، اطلاعات کافی در مورد بیماری و نحوه مدیریت آن می‌تواند به فرد مبتلا به آسم کمک کند تا بر سلامتی خود بیشتر کنترل داشته باشد.

راه‌های پیشگیری از آسم

پیشگیری کنترل به شما کمک می‌کند تا حملات کمتری آسم را و عوارض آن را کاهش دهید. در ادامه، برخی از راه‌های پیشگیری از آسم ذکر شده است:

  1. مدیریت آلرژی‌ها: اگر آلرژی‌های خاصی دارید که می‌توانند حملات آسمی را تشدید کنند (مثلاً آلرژی به گرده گل‌ها یا حیوانات)، تلاش کنید تا با کمک پزشک، این آلرژی‌ها را کنترل کنید. از داروها یا تزریقات آلرژیک (ایمونوتراپی) برای کاهش آلرژی‌ها استفاده نماید.
  2. جلوگیری از تماس عوامل تحریک‌کننده: از تماس با عواملی که می‌توانند حملات آسمی را تشدید کنند، مثل دود سیگار، آلودگی هوا و مواد شیمیایی، خودداری کنید.
  3. مراقبت‌های بهداشتی: عفونت‌های تنفسی می‌توانند حملات آسم را شدیدتر کنند. به‌سلامتی دستگاه تنفسی خود توجه کنید، دست‌ها را منظم بشویید، و از دیگران در صورت مبتلا به عفونت‌های تنفسی دوری کنید.
  4. مدیریت استرس: استرس حملات آسمی را تشدید می‌کند. روش‌های مدیریت استرس مثل تمرین و دوری از مسائل استرس‌زا.
  5. استفاده از داروهای ضد آسم: اگر پزشک شما داروهای ضد آسم به شما تجویز کرده، آنها را به‌صورت منظم و طبق دستور پزشک مصرف کنید. این داروها به کنترل و پیشگیری از حملات آسمی کمک می‌کنند.

پیشگیری از آسم می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و کاهش تعداد و شدت حملات آسمی کمک کند.

درمان سنتی آسم

در طول تاریخ برای درمان آسم روش‌ها و فرهنگ‌های مختلف  و جود داشته. در اینجا چند روش سنتی برای درمان آسم در نظر آورده شده است:

  1. تنفس عمیق و مراقبت از تنفس: تمرین‌های تنفسی و آرامش می‌توانند به بهبود تنفس و کاهش استرس و تنش در بدن کمک کنند. مثلاً تنفس عمیق و آهسته از طریق مشاوره تنفسی یا یوگا می‌تواند مفید باشد.
  2. مصرف عسل: برخی معتقدند که مصرف عسل ممکن است به کاهش سرفه مرتبط با آسم و بهبود تنفس کمک کند.
  3. گیاهان دارویی: برخی گیاهان دارویی مانند زعفران که دارای خواص ضدالتهابی و آرامش‌بخشی در بهبود آسم کمک می‌کند.
  4. تغذیه مناسب: تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی که غنی از مواد مغذی مهم مانند ویتامین C و ویتامین D هستند، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب‌های ناشی از آسم کمک کند.

درمان آسم نیاز به کنترل مرتب دارد و تغییرات غیرمتعارف ممکن است به‌جای کمک، به آسم آسیب برساند.

پرسش‌های متداول

  1. علائم آسم کدام است؟

برخی از علائم بیماری آسم عبارت‌اند از: تنگی نفس، سرفه، و خلط زیاد.

  1. چه باید بکنیم که مبتلا به آسم نشویم؟

مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از آسم:  مدیریت آلرژی، دوری از عوامل تحریک‌کننده، مراقبت‌های بهداشتی و…

 

مقالات مذهبی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!