درمان آبله مرغان با طب سنتی. آبله‌مرغان معمولاً در یک دوره 10 تا 21 روز بهبود می‌یابد. مهم است که فرد بیمار استراحت کافی داشته باشد.

آبله‌مرغان

آبله‌مرغان (Chickenpox) یک بیماری عفونی و ویروسی است که بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. ویروس واریسلا زوستر (Varicella zoster) باعث بروز آبله‌مرغان می‌شود. این ویروس از طریق تماس مستقیم با رطوبت از طریق تنفس، قطره‌های آب دهان فرد مبتلابه آبله و یا از طریق تماس با بیمار منتقل می‌شود.

علائم بیماری آبله‌مرغان:

  1. تاول‌های کوچک قرمز روی پوست: این تاول‌ها ابتدا به‌صورت لکه‌های قرمز و همراه با خارش شروع می‌شود و سپس به تاول‌های براز مایع پاره می‌شود و مایع درون آن­ها بیرون میرزد و لایه‌های روی پوست بعد از چند روزی صاف می‌شود.
  2. خارش شدید: تاول‌های قرمز روی پوست با خارش شدید همراه است.
  3. بروز آبله در دستگاه تنفسی: در بعضی موارد، آبله‌مرغان، باعث بروز علائمی مانند سرماخوردگی، تب، سرفه، آبریزش بینی و التهاب گلویی می‌شود.
  4. تب: بیمار ممکن است دارای تب و علائم عمومی مانند خستگی، لرزش و درد عمومی باشد.
  5. ترشحات خونی: در برخی موارد، ممکن است آبله‌ها ترشحاتی خونی داشته باشند، اما این مورد نادر است.
  6. بی‌اشتهای، حالت تهوع، احساس خستگی مفرط، از علائم اولیه بیماری آبله‌مرغان است.

نکته مهم، در صورت بروز علائم شدید یا عفونت‌های ثانویه، بهتر است به پزشک متخصص و یا پزشک سنتی مراجعه شود.

علل بیماری آبله‌مرغان

علت این بیماری ویروس واریسلا است. این ویروس غالباً از طریق قطرات ریز تنفسی در هوا و یا تماس با افراد بیمار منتقل می‌شود و این بیماری بسیار مسری است. این بیماری بیشتر در زمستان و بهار شیوع دارد. افراد مبتلابه آبله‌مرغان لازم است که از حضور در اجتماع خودداری کنند تا از انتقال و سرایت بیماری به دیگران جلوگیری شود.

درمان آبله‌مرغان با طب سنتی

برای درمان بیماری آبله‌مرغان در طب سنتی چندین روش وجود دارد که در ادامه چند روش بیان‌شده است:

  1. استفاده از برخی گیاهان ضدالتهاب: برخی گیاهان مانند عصاره آلوئه ورا، روغن نعناع، روغن کالندولا و روغن خردل می‌توانند به‌عنوان مواد طبیعی ضدالتهاب و آرامش‌بخش برای پوست استفاده شوند.
  2. انتقال حرارت: برخی از روش‌های انتقال حرارت می‌توانند به تسکین خارش آبله‌ها کمک کنند. ازجمله این روش‌ها می‌توان به استفاده از کمپرس یخ، پوشاندن پوست با حوله یا قطعه پارچه مرطوب و سرد، یا استحمام با آب‌خنک اشاره کرد.
  3. حمام‌های آویشنی: حمام‌های حاوی عصاره یا عرق آویشن می‌توانند خارش و التهاب پوست را کاهش دهند. می‌توانید عرق آویشن را به آب حمام خود اضافه کنید و در آب به مدت حدود 15-20 دقیقه نشسته و استراحت کنید.
  4. مراقبت از پوست: نگهداری و مراقبت صحیح از پوست می‌تواند در بهبود آبله‌مرغان کمک کند. از خراشیدن تاول‌ها پرهیز کنید و از تماس با آب گرم، صابون تند یا مواد شیمیایی قوی بر روی پوست اجتناب کنید.
  5. مصرف غذاهای ضدالتهاب: مصرف برخی غذاهای ضدالتهاب مانند میوه‌ها و سبزی‌ها تازه، ماهی چرب، آجیل‌ها، زرشک و زنجبیل می‌تواند در بهبود وضعیت سیستم ایمنی و کاهش التهاب در بدن کمک کند.
  6. استفاده از مایعات: برخی از مایعات مانند، آش، سوپ، آب سیب، آب خرفه، آب‌لیمو شیرین، آب هندوانه، کاسنی، خاکشیر و تخم شربتی در بهبود بیماری کمک می‌کند.
  7. حجامت: حجامت نیز برای درمان این بیماری مفید است، البته حجامت باید توسط افراد متخصص انجام شود.
  8. استراحت: استراحت کافی در بهبود آبله‌مرغان مؤثر است.

در ضمن لازم است که از خوراکی‌های با طبع گرم استفاده نکند و از غذاهای سرخ‌کرده، فست فود، چرب و شور باید پرهیز کند.

به‌هرحال باید توجه داشت که قبل از درمان با این روش‌ها، همواره با پزشک متخصص و یا پزشک طب سنتی مشورت شود.

سؤالات متداول

  1. آبله‌مرغان چیست؟

آبله‌مرغان (Chickenpox) یک بیماری عفونی و ویروسی است که بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. ویروس واریسلا زوستر (Varicella zoster) باعث بروز آبله‌مرغان می‌شود.

  1. علت بیماری آبله مرغان چیست؟

برخی از علائم بیماری آبله‌مرغان عبارت‌اند از: تاول‌های کوچک قرمز روی پوست، خارش شدید، بروز آبله در دستگاه تنفسی، تب، ترشحات خونی، بی‌اشتهای، حالت تهوع و احساس خستگی مفرط.

برای دیدن مقالات مذهبی و بنرهای لایه باز اینجا کلیک کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!